Verslag Ouder-Kind toernooi 2015

Afgelopen  zondag 13 december was het ouder-kind toernooi. Jammergenoeg hadden zich minder teams ingeschreven dan vorig jaar, maar het enthousiasme was er niet minder om. Wel was het niveauverschil tussen de deelnemers heel erg groot.  Om de spanning er een beetje in te houden kregen de mindere spelers een (grote) voorsprong. Hierdoor konden de z.g camping tafeltennissers ook spelen tegen een competitiespeler.

Vanaf 10:00 uur druppelde iedereen binnen en meteen zat de sfeer er goed in. Na het inspelen werd iedereen verzameld om het systeem van vandaag uit te leggen. De ouders speelden een enkel tegen elkaar, de kinderen een enkel tegen elkaar en een dubbel. In verband met de tijd waren dat twee games tot de 21. Nerveus werd door iedereen begonnen, maar toen de eerste balletjes waren geslagen, was dit gauw over. Er waren heel spannende wedstrijden bij, waarbij door het handicap systeem verrassende winnaars naar voren kwamen.

Nadat er drie rondes waren gespeeld, werd er gezamenlijk gegeten, met lekker warme erwtensoep, broodjes met kaas en vleeswaren en voor de kinderen een broodje knakworst.

Hierna moest er snel verder gespeeld worden, want de spanning liep naarmate de middag vorderde hoog op. De stand voor eerste en tweede in de poule werd vaak beslist op 1 game verlies of winst.

Nadat alle poule-wedstrijden gespeeld waren, werd de stand van de twee poules  bekend gemaakt. De slotronde was de nummer 1 tot en met 5 van de ene poule tegen die van de ander poule.   Bij de wedstrijd Maarten en Nico tegen Timo en Arco eindigden alle drie wedstrijden in 1-1. Hier kon dus geen winnaar bepaald worden omdat bij voorgifte puntentellen eigenlijk niet te doen is.

Ondanks de grote voorgifte wisten Demi en Arlette de finale glansrijk te winnen en lieten Robin en Ewout in het stof bijten. De winnaars konden kiezen uit twee prijzen. De andere finalisten kregen dan de andere hoofdprijs. Arlette besloot echter (zonder overleg met Demi) dat Robin als eerste mocht kiezen. Het was een moeilijke keuze maar uiteindelijk besloot Robin voor de bioscoopbonnen. Arlette en Demi gaan gezellig samen naar het zwembad.

De volledige  uitslag is:

  1.   Demi en Arlette
  2.   Robin en Ewout
  3.    Lars en Rene
  4.    Mariko en Paul
  5.    Timo en Arco / Maarten en Nico
  6.     Berkay en Husnu
  7.    Nikki en Frand
  8.    Fiona en Chris
  9.   Roderick en Marcel

Zo kwam er weer een eind aan het ouder-kind toernooi. Hopelijk volgend jaar met wat meer deelnemers. Moet toch kunnen want opa,s, ooms, nichtjes en verre bekenden mogen ook meedoen.

Agnes en Linda

IMG_9378IMG_9375

Vindt u deze pagina leuk? Deel dan via: